Goffin Kakadu

Goffin Kakadu, tabiatta Güney Pasifik Adaları ve Avustralya ’da genelde ormanlık alanlarda yaşar. Büyük boylu Papağanlar arasında yer alır. İnsanlara kendini aşırısıyla beğendiren stili ile evcil hayvanlar arasında meraklıları tarafından aşırısıyla arz görmektedir.

Goffin Kakadular 65-90 sene ömre sahiptir. Bu aralıktan fazla yaşayan ayrıcalıklar da bulunmaktadır. Toplam 21 adet cinsi vardır. Zekası ile ön tasarıya çıkan Papağan cinsleri arasındadır. Tüylerini kaldırıp indirmeleri o andaki ruh halllerini yansıtır. Çene gücü oldukça fazladır ve kocaman bir görüntüye sahiptir. Bu sebeple canının bunaldığı yarıyıllarda konutunuzda yer alan her şeyi kemirebilirler. Bunu yasaklamak için kafesine zaman geçirmesi için oyuncaklar alınabilir. Konuşma açısından söylediklerinizi tekerrür edebilirler, fakat birkaç sözcükten öteye gidemezler.

Beslenme ve Bakım

Goffin Kakadu, standart Papağan yemleriyle beslenebilir. Bunun yanında meyve ve çekirdek ’e asla hayır demez. Yağlı besinlerden olası olduğu kadar uzak yakalanmalıdır. Veya çok az harcaması sağlanmalıdır.

Geniş bir kafes içerisinde bakımı reelleştirilmelidir. Kafesi kumpaslı olarak kesinlikle arınılmalıdır. Kafes doğrudan güneşin altında olmamalı ve akıma maruz kalmamalıdır. Ayrıca bu Kuşlara sık sık banyo yaptırılması gerekir.

Bu Papağanlar alakayı çok hoşlanan papağan cinsleri arasındadır. Öyle ki, sizi yakınınızdaki öbür insanlardan bile çekemeyebilir. Bunu yasaklamak için kendiliğindene reyin oynama alışkanlığını kesinlikle kazandırmanız gerekir. Bunu sağlayabilmek için muhtelif oyuncaklardan faydalanabilirsiniz.

sizlere petbilgileri.com farkıyla sunulmuştur

Cevap bırakın